01 maj 2007

1 maj



Här sitter fyra Avantgardetjejer utslagna på gräset i Folkets Park i Malmö och lyssnar på en ganska platt Per Nuder. Ilmar ser inte heller särskilt imponerad ut - och han hade definitivt gjort det bättre. Varför får Ilmar aldrig 1:a maj-tala i Malmö? Han är ju en fantastisk talare och Malmöborna älskar honom!

Nuders lågvattenmärke var när han började prata om att de som är socialliberaler i folkpartiet kan komma över till oss istället. Hursa?
Jag ställer gärna upp på att de som röstat på folkpartiet men känner att det var fel kommer över till oss. Men socialliberalism är en ideologi och socialdemokrati en annan. Är man medvetet och uttalat socialliberal (synonymer: flatliberal, pissliberal, snälliberal), tycker jag att man ska hålla sig till sin högerkant. Om inte Folkpartiet passar, kan man ju börja kränga Expressen, eller nå't.

Nästan 1000 gick i tåget, ungefär 2 500 lyssnade i parken. Bästa siffrorna sedan 2001, enligt opartisk journalistkälla. Lustigt nog har Nuder även periodens bottenrekord från 2004, enligt samma källa.



SSU Malmös nyvalda och superduktiga ordförande Sara Björk Jensen höll ett bejublat tal. Gissa om vi ska värva dig till Avantgarde när du blivit för gammal för SSU, Sara!

Övriga talare var Malmö Arbetarekommuns nyvalda ordförande Christine Axelsson och LO-sektionens nyvalda ordförande Eva Glimhed. Båda gjorde mycket bra ifrån sig. Och det värmde ändå mitt skadeglada Malmöitiska hjärta att alla de tre Malmötjejerna var bättre än herr influgen stockholmare.

Julia

Inga kommentarer: