08 september 2008

Gästbloggaren Gun-Britt Lagerkvist om sjukvården

Vi socialdemokrater är inte nöjda med det sätt sjukvården sköts i Malmö. Vi hade också stora problem när vi var i majoritet, men vi gjorde vårt bästa.

Den borgerliga femklövern avisera hela tiden neddragningar på vårt sjukhus (MAS), först ville man lägga ner vårdplatser men nu drar man in på personal och till slut blir det ju samma sak. Akuten fungerar inte, dagligen hör vi om timslånga köer för sjuka patienter och deras anhöriga, det är inte o.k. Personalen kan ju faktiskt inte ”trolla med knäna”

Eva Holmström och Regionrådet Rikard Larsson besökte Psykiatrin i våras och var djup nedstämda med vad dom såg och har rapporterat detta till regionledningen. Vad görs åt det?
Organisationen är också sådan att det inte finns lokala förutsättningar för oss i sjukvården att följa och följa upp verksamheten.

Visst, det har byggts en hel del i Malmö men det räcker inte att bygga sjukhusbyggnader man måste fylla dom med innehåll och det tycker jag inte den borgerliga femklövern gör. Dom skyller på pengar men till ideliga privatiseringar finns det alltid medel……..

Gun-Britt Lagerkvist
Ledamot i södra sjukvårdsnämnden

Inga kommentarer: