05 maj 2009

Heja Mona!

Så har arbetarrörelsen firat ännu en 1a maj. I år strålade solen över oss och ett par tusen människor hade samlats i Malmö för att visa sitt missnöje med den borgerliga regering och föra fram alternativa krav. Unga och gamla, män och kvinnor, barnvagnar och fanor. Alla hade samlats för att höja vår röst och visa vad vi står för. Strax bakom mig i tåget gick två avantgardeister med en banderoll med texten "Mosa patriarkatet. Backa upp Mona och Wanja". Detta var en reaktion mot att 30 fackligagubbar gått ut och krävt Mona Sahlins avgång dagen innan. Stämningen var på topp och det kändes befriande att från hjärtat få skandera "Sverige behöver en socialdemokratisk regering igen!".

Framme i Malmö Folkets Park var det dags för tal. I vanliga fall brukar jag inte ha tålamod att lyssna på alla talen, men när Mona Sahlin började tala stod jag som trollbunden. Det var ett mycket bra ideologiskt tal som tog upp klassorättvisor och skillnaderna mellan socialdemokratisk och borgerlig politik. Hon tog upp hur unga och kvinnor drabbas hårt av den borgerliga politiken och berättade att Reinfeldt sagt till henne att det inte handlade om bristande jämställdhet utan berodde på att kvinnor arbetade mindre, oftare var sjuka och ägde mindre...
Mona var tydlig i sitt tal. Hon gav tydliga besked om vad Socialdemokraterna kommer att göra när vi återfår makten och visade på att det finns ett starkt alternativ till dagens regering. Det var med glädje i hjärtat och ett nyfunnet hopp som jag gick ifrån Folkets park i fredags. Mona kommer att bli Sveriges nästa statsminister!

Frida
.

Inga kommentarer: