15 juni 2008

Fortsätt avveckla kärnkraften

När jag gick med i SSU för snart 15 år sedan var det för att jag brann för miljöfrågorna. Kärnkraften var min hjärtefråga. Som 19-åring höll jag förstamaj om just kärnkraftsfrågan. Jag sa att om chansen så är en på tusen för en härdsmälta som den i Tjernobyl så vill jag aldrig utsätta mina barn för den risken.

Detta var i slutet på 1990-talet och sedan dess har det varit relativt tyst i kärnkraftsfrågan. Det har funnits ett samförstånd i svensk politik om att kärnkraftsomröstningen ska följas och kärnkraften avvecklas till 2010. Nu är det bara två år kvar och endast en reaktor är stängd. När ännu en reaktor nu ska stängas går till min förfäran flera partikamrater ut och tar avstånd från kärnkraftsavvecklingen. Samtidigt har Folkpartiet i Malmö startat en kampanj för kärnkraft. Detta är ett svek mot svenska folket men framförallt mot framtida generationer.

Alternativ finns och utvecklas hela tiden. Vattenkraften kan effektiviseras och moderniseras. Många nya hus satser på solenergi. I Malmö går vi i fronten med världens tredje största vindkraftpark till havs med 48 vindmöllor. Så även om det inte går så snabbt som vi hade hoppats kan man som socialist aldrig släppa kravet på kärnkraftsavveckling. Så Marita Ulvskog & CO fega inte ur nu, vi måste fortsätta avveckla som vi lovat!

Frida Karlsson
.

1 kommentar:

Anonym sa...

"Alternativ finns och utvecklas hela tiden."

Skulle vara intressant att veta vilka reella alternativ till kärnkraft som finns i Sverige idag. Mig veterligen finns inte ett enda alternativ. Inte ens flera alternativ finns. Och föga förvånande håller de främsta energiforskarna i Sverige med om det. Och kom - för jösse namn! - inte flummandes med vatten- eller vindkraft. Eller varför inte driva svensk industri med flisbränning eller bajsgas? Eller kanske etanol? Höhöhö...

Det är tämligen enkel matematik att beräkna den ungefärliga energiåtgången för svensk industri per år. Gör det du med! Du kanske lär dig ett och annat på kuppen!

Hur i hela friden ska svensk industri klara av att driva business i Sverige om inte kärnkraft finns?! Eller vänta, man kan ju förvisso utlokalisera ALL tung industriverksamhet till ännu fler låglöneländer och suga skiten av de stackars slavande människorna DÄR! Javisst. *ironi*

Se på Finland! Rejäl och vettig utbyggnad av kärnkraften. (På så vis slipper man flirta allt för mycket med ryssarna gällande deras gas också.)

Finnarna har fattat att det är kallt i norden på vintrarna...
Vore bra om det fåtal svennar som inte fattat detsamma antingen fråntas sin rösträtt omedelbart eller ser till att kvickt banka vett i sina skallar.