03 juni 2007

dagens underkläder


http://www.aftonbladet.se/vss/mode/story/0,2789,1084083,00.html

På aftonbladet kan man nu läsa om högst intressanta modeskapelser.
Kolla in nya stringtrosan, c-stringen som kläms fast som ett diadem i häcken.
Som om inte vanlig string är illa nog.. Läs och förfasas.

/Matilda

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hehehe! Jag tolkar skapelsen som ett otroligt knasigt skämt! VEM skulle på allvar inhandla en dylik tingest - och dessutom använda den? Är det inte enklare då att klistra fast ett jumboplåster över pubes och nedanliggande område så har man täckt över det som man eventuellt (?) vill täcka över.

Fast å andra sidan: diadem-stringen är väl inte helt olik de där hårda suspensoarerna som sportande karlar använder i tex amerikansk fotboll. Så på så vis får man kanske säga GRATTIS till diademstring-skaparna - ni har tagit ett jättekliv framåt för den sk (kvasi-) jämställdheten!! Äntligen! :-)

/siggesigge

MN sa...

jaaa... eller så kan man dra på sig ett par alldeles vanliga underbyxor!! :)

Avantgarde Skåne sa...

Det är intressant att det alltid är kvinnor som förväntas bära de mest obekväma och opraktiska plaggen. För att det är modernt eller för att vara "feminina".

Förr i världen snörde man flickors fötter så att de till slut inte kunde gå. På andra håll användes korsetter som snörde åt så att det inte gick att andas. Även nu pressas kvinnokroppen i de mest omöjliga plagg. T.ex. skor som är för små, klämmer och är omöjliga att gå i. Och nu detta!

Man skulle aldrig drömma om att lansera ett liknande plagg för män! Argumentet att slippa visa kalsongkanten och få en jämn solbränna skulle anses som löjligt svaga i förhållande till obehaget av att ha ett diademliknande föremål upptryckt mellan skinkorna!

Em. sa...

jag är stor förespråkare av vanliga string. inte för att de är sexigare (för det är de helt enkelt inte) utan för att vanliga trosor helt enkelt aldrig passar mig. dessutom så har jag aldrig tyckt att string är obekvämt eller så.

dessa däremot tyckte jag var roliga. i första hand inte för att jag tänker "oj, vad obekväma" (det var jag inställd på redan innan jag klickade på länken) utan för att jag tänker "hur i allsindar tvättar man dem?".

Anonym sa...

avantgarde skåne skrev:
"Det är intressant att det alltid är kvinnor som förväntas bära de mest obekväma och opraktiska plaggen." (...)"Man skulle aldrig drömma om att lansera ett liknande plagg för män!"

Allvarligt - tror du på det där ens själv?
Hur skön tror du egentligen en SUSPENSOAR är??
Och SLIPSEN då? Hur bekvämt är det att bära en strypsnara runt halsen en varm dag, tror du?
Och STRING-KALLINGAR finns också att köpa!

Så nog finns det märkliga plagg för både män och kvinnor - att antyda något annat är ju förbannat fördomsfullt och sexistiskt.

Dessutom kan man ju faktiskt välja att inte köpa "diademstringen" om den är obekväm (vilket jag gissar att den är...) och man kan välja att skippa slipsen trots att tingesten kanske tillhör "bank-kostymen" som man förväntas bära på jobbet.

Tänk att efter eget huvud själv få välja fritt vad man vill göra! (Eller vänta, det är just det som är de borgerligas slagord...)

MN sa...

haha, det var väl just DU, du okände, som klagade på att man inte ska slänga sig med ordet sexism, kanske dax att leva efter det du lär? Du kan inet jämföra ett skyddsplagg som suspensor med underkläder som görs specifikt för kvinnan för att kvinnan ska se "bättre" ut. För vem hon ska se bättre ut kan man diskutera, men att kvinnors kläder oftare andas sexism än mäns kan inte ens den mest envise förneka. Kvinnor "ska" se bra ut, vara representativa, fixade, rakade, lyfta och gud vet allt. Allt annat än så som vi är.

Anonym sa...

Matilda: I det här sammanhanget var ju det helt korrekt att använda ordet sexistisk och fördomsfull (eftersom det precis är det du är i ditt inlägg).

Sexism (i dess rätta bemärkelse) gäller inte endast åt ett håll. Det tycks finnas behov av att förklara det, så då gjorde jag det nyss.

Således är string-kallingar ekvivalent med string-trosor (eller vad fan man nu väljer att använda, string-diadem mm).

För vem menar du att män alltså använder string-kallingar? För vem menar du att kvinnor använder string-trosor?
Vissa män/kvinnor kanske faktiskt tycker att stringkallingen/trosan är ett trevligt plagg, vissa kanske inte passar i andra typer av underkläder (som ett inlägg i tråden bekräftade), vissa kanske tycker att det är så himla sexuellt upphetsande att gå omkring med en tråd mellan skinkorna, vissa kanske piffar upp sitt sexliv med att klä sig i dylika tingestar, vissa tycker de ser väldigt snygga ut i stringkallingar/trosor osv osv.

Men poängen är att det här gäller både för män och kvinnor.

Det är ingen som bett mig NÅGONSIN att raka mina ben - och jag har aldrig bett en kvinna i min närhet att göra det. Jag har heller inte bett en man i min närhet att t ex vaxa sin rygg eller raka av sig sitt skägg eller sitt könshår. Jag har aldrig blivit ombedd att klä mig eller se ut på ett visst sätt (jo, en gång när jag jobbade extra i en servering så skulle vi ha håret uppsatt, men det var ju givet).

Vad vet jag varför folk klär sig i ett visst plagg. Varför skulle jag bry mig? JAG får ju välja mina kläder själv (faktiskt), så varför skulle jag dumförklara andra och inte tillåta dem välja vilka plagg de vill bära?

Det finns säkert någon som gillar string-diadem, men jag tror inte jag själv skulle tillhöra dem. Men fan heller att jag i och med det skulle hindra dem från att använda det, om de nu vill det - vad skulle ge mig rätt att göra det?


Så VILKA är alla dessa bimbos (män som kvinnor) som tror att de MÅSTE fixas för att NÅGON (vem tycks ingen veta) KRÄVER DET???!!!
Alltså det är verkligen kränkande mot andra kvinnor (och män!) att säga att "kvinnor "ska" se bra ut, vara representativa, fixade, rakade, lyfta och gud vet allt" utan att hänvisa till vem som verkligen kräver det.

Är det kanske DU som kräver det?

JAG gör det inte i alla fall.
Folk får enligt mig se ut hur de vill (med vissa undantag av hygieniska orsaker för tex vårdpersonal och folk som jobbar med mat mm).
Så om det inte är DU som kräver detta - VEM är det då?

Eller menar du att det bara är något som folk går omkring och TROR? För det är ju en helt annan sak...

Det finns ju folk som tror att det finns UFO:n också, men det innebär ju inte att det finns det...


- slut på lektionen!

Anonym sa...

Avantgarde Skåne och Matilda:
Ni har rätt i mycket ni skriver, men tror ni verkligen att alla kvinnor upplever samma kläder som obekväma? Tror ni att alla kvinnor tycker om samma mat också?

Jag tycker att string (alltså den vanliga varianten) är sköna och bekväma.Jag tycker att jeans känns hårt, skavande och obekvämt att ha på sig.
Ger det mig rätt att propagera för att jeans är sexistiskt?

Förresten, exakt vilka trosor är okej enligt er? Material,färger, kom igen, redovisa!