03 juli 2008

Sverige behöver en socialdemokratisk regering igen!

Sedan valet 2006 lyssnar jag bara med ett halvt öra på nyheterna och skummar igenom morgontidningen. Detta är ett försvar för att jag inte ska drabbas av högt blodtryck och dålig hälsa var och varannan dag. För den borgerliga regeringen har bråttom att genomföra det ena hemska reformen efter den andra. Resultatet är alltid detsamma; försämra för de som har det sämst för att kunna göra avdrag och skattelättnader för de redan rika.

Allra oroligast blir jag när major Björklund dyker upp i media. Sociala problem ska lösas genom att barn ska jagas, straffas, testas och bedömas. Som om inte hela vårt samhälle handlar om att bli bedömd, sorterad och placerad. Den ökade pressen i samhället har gjort att barn och ungdomar mår sämre psykiskt än någonsin. Allt handlar om att lyckas och att vara lyckad. Varför kan inte skolan få vara en fristad där barnen kan lära av lust och slippa tävla?

Socialdemokraternas vision om en skola för alla har blivit en skola för några. På grundskolan ska det skapas elitklasser för de allra bästa och på gymnasiet återinförs studentexamen och yrkesexamen. Barnen kommer redan från 12 års ålder sorteras in i A- och B-lag. Det känns som om vi färdas hundra år tillbaka i tiden. Jag sluter ögonen och önskar att det snart är val. Då kommer i alla fall jag göra vad jag kan för att rösta bort den här vidriga regeringen. Något de verkar medvetna om eftersom de har så bråttom att driva igenom sina beslut.

Frida
.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Sverige kommer aldrig mer få en socialdemokratisk regering.

Anonym sa...

"Sedan valet 2006 lyssnar jag bara med ett halvt öra på nyheterna och skummar igenom morgontidningen."


Det är ju "fint" att "Frida" självmant erkänner att hon inte klarar av att ta del av eller sätta sig in i annan politik än den som partipiskan inom socialdemokratin pekar ut. Andra skulle verkligen SKÄMMAS ögonen ur sig över ett sådant skygglappsbeteende!!

Och ditt selektiva "politiska" engagemang förklarar ju en hel del, får jag väl tillägga.
Vi som följt "Fridas" märkliga inlägg om både ditten och datten kan ju nu sluta fundera över hur någon kan vara så fruktansvärt opåläst och samtidigt så villigt vill visa det.

Så förklaringen ligger alltså i att "tomma tunnor skramlar mest"! Föga förvånande, ändå en besvikelse - och samtidigt en lättnad.

För vad annat än besvikelse ska man annars känna inför ett så fruktansvärt fördomsfullt och oinsatt påstående som att "sociala problem ska lösas genom att barn ska jagas, straffas, testas och bedömas" - när inget i förda politik faktiskt pekar på det!

Rekommendation:
"Frida" lär sig läsa dagstidningar och ta del av nyhetsslag, så fort som möjligt, så att hon har en chans att lära sig något och ta del av vad det är för politik som sittande faktiskt regering står för. På så vis kan "Frida" göra vettiga sakliga inlägg i ämnen hon ev kan något om.
För dylika svamlande inlägg som det aktuella som "Frida" står ansvarig för är en SKAM.
Vet hut!

Anonym sa...

Enligt alla opinionsundersökningar kommer Sverige att få en socialdemokratisk regering.

Anonym sa...

"Enligt alla opinionsundersökningar kommer Sverige att få en socialdemokratisk regering."


Vilken tror du var anledningen till att folket enat reste sig för att rösta bort sossarna senast?
Av vilken märklig anledning tror du att man önskar dem tillbaka?

Några förslag:

1. Sossarnas härliga känslan för korruption?
2. Sossarnas slösaktiga beteende med våra skatteslantar (för nej, ingen vettig människa tycker det är "sexigt" att betala skatt om den sedan slösas bort. Skattemedel ska främst gå dit där det behövs mest, skola, vård, forskning, miljövård mm - INTE till att betala fullt friska och arbetsföra sossars "pensioner" när de kickats ut från riksdagen, tex)?
3. Sossarnas vana trogen att välja en partiledare utan relevant högre utbildning?

När vi nu äntligen fått en regering som verkligen rensar upp i det träsk sossarna skapat, ser över luddiga regelverk, underlättar för småföretagare och ser till att ordning och reda avkrävs där det tidigare tok-flummats så vill vi nog alla (läs: de som gör rätt för sig) ha kvar den regeringen!

Jag menar, VEM kan tex vara arbetslös i ett land där det VARJE DAG utannonseras NYA JOBB på bla Platsbankens webbsida!?
Det är ju för tusan snudd på Toblerone-medalj till den som verkligen kan lyckas med att - trots MINST 16 timmars envetet arbetssökande VARJE dag i veckan i upp till 300 DAGAR(!!!!) - inte få ETT ENDA sketet lönejobb?
Det fattar ju vem som helst att det låter helt idiotiskt.

Vill man ha ett jobb (läs: inte parasitera på andra) så ser man till att få ett. Basta.

Och den vettiga jobblinjen har regeringen framgångsrikt lyckats driva så långt.

Anonym sa...

Till vår anonyme kommentator:

Ledsen att behöva förstöra din världsuppfattning, men det som står i tidningar och media är inte en sanning. Det är en uppfattning av verkligheten återgiven av människor med värderingar som du och jag. Verkligheten är subjektiv. Om vi kände varandra hade vi kunnat göra ett expriment; vi hade kunnat ta del av en och samma händelse och sedan återge den. Jag lovar att vi hade haft två olika historier.

Ideologiskt är jag socialist. Jag har valt att vara aktiv i Sveriges socialdemokratiska parti de senaste 15 åren för att jag tror på den socialistiska visionen. Min mänskosyn grundas på att alla människor är lika värda. Den jämlikhet och rättvisa som jag strävar efter går inte att genomföra utan en reglerad marknad och en stor offentlig sektor.

Även om du sällan skriver något om vad du själv tror på så har jag förstått att du inte är socialist och att vi inte delar samma värderingar. Förundras och beundrar att du ändå orkar lägga så mycket tid på att läsa och kommentera åsikter som du uppenbart inte delar. Fortsätt med det! Det skänker iallafall mig ett och annat gott skratt.

/Frida

Anonym sa...

Glömde en sak....

Du skrev:
För vad annat än besvikelse ska man annars känna inför ett så fruktansvärt fördomsfullt och oinsatt påstående som att "sociala problem ska lösas genom att barn ska jagas, straffas, testas och bedömas" - när inget i förda politik faktiskt pekar på det!

Jagas
Björklund vill att skolkare ska tvångshämtas med polis.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1803164.ab. Skolk är ett syntom på att barn av olika anleningar mår dåligt. Detta kan vi endast komma till rätt med genom mer pengar till skolhälsovården och fler socialarbetare i skolan. Först då kan man arbeta långsiktigt med problemet.

Straffas
Disiplinskola brukar Björklund prata om. Han vill ge lärarna större befogenheter i sitt eget klassrum. Hur ska barn lära sig mer genom straff och disiplin? Inlärning ska ske med glädje.

Testas
Björklund vill ha fler prov i skolan. Som att kunskap fastnar genom prov?

Bedömas
Den borgerliga regeringen har genomfört betyg från sjätteklass, och redan från första kan en rektor besluta om betygsliknande omdömmen.
http://www.expressen.se/1.535890

DU kanske borde läsa tidningarna lite bättre!
/Frida

Anonym sa...

Socialdemokraterna hade 42,8% i senaster väljarundersökningen, så det ser faktiskt ut som om vi får en socialdemokratisk regering igen.

Anonym sa...

Till Frida:
"Förundras och beundrar att du ändå orkar lägga så mycket tid på att läsa och kommentera åsikter som du uppenbart inte delar."


Men ojojoj... nu är vi väl flera som tar oss åt huvudet...

Men är det inte PRECIS det som just står som klockren kritik mot dig Frida (och dina gelikar) i kommentar nr 2 ovan!! Nämligen det illaluktande i att inte kunna klara av att ta del av andras åsikter, trots att de avviker radikalt från ens egna? Och utan att överhuvudtaget ha kunnat ta till dig denna kritik så matar du på med samma uttalande igen! Galet!!

Jag skulle tvärtom vilja tilldela ALLA som läser eller på annat sätt tar del av andras åsikter och tankar, och som ev avviker från ens egna, en jättestor KRAM! Det är ju nämligen just ett sådant medvetet och intelligent beteende som driver samhället framåt: Att man läser på, tar del av vad andra säger, ifrågasätter, kommer med vettiga motargument, ev ändrar sin åsikt när man bevisats vara ute och cyklar eller justerar den - eller finslipar sina argument ännu bättre inför fortsatt diskussion. Vad ANNAT skulle driva ett (demokratiskt) samhälle framåt?! Så till alla ni tänkande människor: Kram!

Av vad Frida skrivit i sitt inlägg och sina kommentarer tycks hon ha en väldigt lång väg kvar till att klara av just detta enkla: att lyssna och ta del av andras åsikter.

Och det är, menar jag (och som redan andra kommenterat på sina sätt) mycket skrämmande att någon så okritiskt lovordar sitt eget (och andras?) skygglappsbeteende! Det är nämligen ignoranta personer med skygglappar för annat än det de själva tänker och tycker (för stunden?) som göder fascism, rasism och kommunism. Dvs allt det som genom historien alltid kommer att förknippas med förtryck och fördomar.

Och sådant ska aldrig accepteras. Det ska alltid slås ned!

Frida kanske ska fundera i enskildhet vad det var hon egentligen skrev i sitt inlägg. Och varför hon publicerar något sådant för andra att läsa? (Har på nätet sett screen-dumpar av det aktuella inlägget spridas och tycker sådant är allmänt fånigt. Tycker inte man ska hänga ut en person (om än som i detta fall en okänd) för något som förhoppningsvis var skrivet av ren okunnighet eller möjligen i affekt (vad vet jag).
Förhoppningsvis kommer även hon till insikt, så att vi får anledning att revidera den bild av henne hon själv gett nu.
Man ska alltid hysa hopp om bättring för sina medmänniskor!

Anonym sa...

Att kritisera andras argument och handlingar är inte detsamma som att inte inte lyssna överhuvudtaget. Man kan tycka olika utan att det leder till fascism. Om du läser Fridas inlägg på den här bloggen är det inte särskilt svårt att förstå att hon är påläst, du behöver inte tolka "lyssnar bara med ett halvt öra" så himla bokstavligt. Det blir inte särskilt roliga diskussioner när du hårddrar allting.

Anonym sa...

"Man kan tycka olika utan att det leder till fascism."


Fascism, rasism och kommunism grundar sig i ignoranta personers genomgående undvikande i att sätta sig in i (eller erkänna) andra personers åsikter istället för att läsa på och lära sig vari ev skillnader eller likheter ligger.

Mig veterligen skiljer det sig extremt lite vad gäller dagspolitik mellan de olika politiska partierna i Sverige idag. (Ingen håller väl fortfarande på med "ideologiska" skillnader ÅR 2008 - för jösse namn! Skulle vara ytterst pinsamt i sådana fall!!)
Till och med flertalet punkter i Sd:s program går att återfinna i bland annat socialdemokraternas program. Det säger väl en hel del hur små skillnader det faktiskt finns numera. Och det är inte sällan frågan om endast skillnad i formuleringsförmåga vad gäller väsentliga delar i tex moderaternas och sossarnas politiska program.

Det är mycket, mycket farligt att så totalt opåläst ignorera andras åsikter - i synnerhet om man försöker sig på att uttala sig politiskt. Då bör man hellre avstå. Det hela landar annars i en pinsam hög som andra helst snabbt vill sopa under mattan och hoppas att omvärlden glömmer.
För det är ju svårt att missa Fridas pinsamma dubbelfadäs i det uppföljande uttalandet "Förundras och beundrar att du ändå orkar lägga så mycket tid på att läsa och kommentera åsikter som du uppenbart inte delar".

Sådana uttalanden uppvisar en mycket skrämmande syn på medmänniskors avvikande (politiska) åsikter eller värderingar. Och här trodde man att sådant vädrades ut efter andra världskriget!

Hur ställer sig en sådan person egentligen inför andra, från sig själv på något sätt avvikande?
Får man ha en annan hudfärg än Frida eller slutar hon lyssna då och istället panikslaget skriker fyrkantiga slagord? Får man ha en annan sexuell läggning än Frida, eller hånar hon personen för att han/hon tar del av och kommenterar Fridas åsikter?
Får man rösta på ett annat politiskt parti än Frida (jag vet ju inte vad hon röstar på) - eller ligger man riktigt illa till då?

Historiskt sett har vi fått se otäcka svar på liknande frågor. Att någon idag tar så lätt på det är minst sagt förvånande.

Anonym sa...

Jag respekterar ju dig och kommenterar vad du skriver på bloggen, så uppenbarligen så är jag intresserad av att läsa och lyssna på vad andra personer tycker. Däremot är det inte alltid man byter åsikt. Du däremot kan väl inte påstå att du respekterar oss som skriver på den här bloggen? Du skriver i var och varannat inlägg saker som att vi är dumma i huvudet, oinsatta och inte förstår någonting. Jag håller inte med om du är så förstående och demokratisk som du försöker framställa dig själv. Snarare tycker jag du är precis det du anklagar mig för att vara; trångsynt och inte intresserad av att lyssna, förstå och ta till dig andras åsikter.
/Frida

Anonym sa...

Instämmer med föregående talare!

/Sara

Anonym sa...

Tröttsam påminnelse (eller se kommentarer på bloggar själva):

FRIDA SKREV:

1.
"Sedan valet 2006 lyssnar jag bara med ett halvt öra på nyheterna och skummar igenom morgontidningen."

2.
"Förundras och beundrar att du ändå orkar lägga så mycket tid på att läsa och kommentera åsikter som du uppenbart inte delar."

Ergo:
Mycket unkna åsikter och respektlöshet för ANDRA personers åsikter och tankar. Ännu värre är att denna människa uppenbart inte kan stå för vad hon själv skriver. Föga oväntat, men riktigt, riktigt illa.

Luktar fascism långt väg!