29 april 2007

”Första maj, första maj. Varje sliten kavaj blir en mantel av strålande sol”

Imorgon är det 1a maj; arbetarnas internationella högtidsdag. Jag har varit ute och demonstrerat på 1a maj så länge jag kan minnas. När jag var liten tog mina föräldrar med mig varje år, med undantag för några år under 90-talet då de var besvikna på politiken som bedrevs. När jag var 15 år gick jag med i SSU och sedan dess har jag gjort ett eget val att demonstrera varje år. Varför ska man då demonstrera?

Den ena andledningen till att jag demonstrerar på 1a maj är för att minnas och hedra alla de arbetare och socialdemokrater som kämpat och byggt upp dagens välfärdssamhället. De som har gjort det möjligt för oss att organisera oss i fackföreningar, skapat trygghet i arbetslivet, sett till att barnomsorgen byggts ut och att det blivit jämställdare mellan kvinnor och män. Den andra anledningen är för att bilda opinion och föra upp en speciell politisk fråga på dagordningen. I år känns det extra viktigt att gå ut och visa att vi inte acceptera den borgerliga politiken. Årets viktigaste fråga är givetvis A-kassan som borgarna har försämrat, tätt följd av nej till utförsäljning av sjukvården och försämrade kvinnolöner.
Hoppas vi ses i tåget! Samling 13.30 på Stortorget i Malmö och 12.30 på Clemenstorget i Lund.

Frida

1 kommentar:

Anonym sa...

Det ”socialdemokratiska” turkiska partiet Cumhuriyet Halk Partisi uppmanar den turkiska militären att genomföra en statskupp mot den demokratiskt valda AKP regeringen i Turkiet.
Jag uppmanar den svenska socialdemokratin att bestämt fördöma den turkiska militärens hot om en statskupp, samt arbetar aktivt för att utesluta Cumhuriyet Halk Partisi ur socialistinternationalen.

Osman