22 maj 2007

Kriscentrum


Vi har nu lagt ännu en aktivitet bakom oss. Om vi varje termin kan göra studiebesök och prata med människor som arbetar med att göra betydelsefulla insatser för kvinnor så ska vi snart kunna se till att politiken ska kunna vara anpassad till den målgrupp den är ämnad för.

Kriscentrum för kvinnor är en del i kvinnofridsprogrammet som med dess olika delar har fått stor publicitet på olika ställen runtom i Sverige. De gör ett oerhört viktigt arbete med sin öppna mottagning och boende för 9 kvinnor och deras barn. Tyvärr finns det få platser och de blir varje månad tvingade att säga nej till 10- 15 kvinnor.

Självfallet dök många frågor upp under besöket och även många idéer om vidare arbetsområden såsom samarbete mellan Danmark och Sverige när det gäller kvinnor som kommer till Sverige på anknytning med en man som har danskt medborgarskap. Vi påtalade problemet med hur socialtjänstlagen skall tolkas i de fall kvinnan vill lämna sin man men där socialtjänsten bedömer att mannen är försörjningsskyldig och därför skapar problem för kvinnans frigörelse från mannen. Det kom slutligen även upp från om larmpaket och om dessa ger ett fullgott skydd för den utsatta kvinnan.

 

Nu väntar vi bara på att dessa platser skall utökas. Kriscentrum är en av de bästa saker som Malmö stad har gjort för stadens kvinnor och verksamheten borde därför utökas så att kvinnor slipper vara kvar i destruktiva förhållanden på grund av för få platser.

 

Om ni vill besöka Kriscentrums öppna mottagning eller vill komma i kontakt med dem ring 040- 290999. / Elin



 


Dags för jobbintervju? Här får du bra tips

Inga kommentarer: