18 februari 2008

Högerregeringen är kvinnofientlig!

Vi har sedan ett och ett halvt år tillbaka en högerregering i Sverige. Det blåser kalla vindar runt regeringen Reinfeldts alla försämringar för vanligt folk. Men som vanligt när högerkrafterna styr så är det kvinnorna som drabbas allra hårdast. Det började med försämringarna i a-kassan med lägre ersättningar och där kvinnorna i Handels fick den i särklass största ökningen av a-kasseavgiften. Därefter följde beslutet om avdragsrätt för välbeställda som använder hushållsnära tjänster, ett beslut som bara skapar ytterligare en låglönemarknad för kvinnor. Högerregeringen har också beslutat att ge arbetsgivare laglig rätt att kräva sjukintyg av sina anställda från första sjukdagen. Utöver att man skapar en enorm administration så är det också kvinnor med exempelvis återkommande menstruationssmärtor eller graviditetsbesvär med kraftigt illamående som riskerar att drabbas.

Nu senast i raden av kvinnofientliga förslag kan vi tillföra förslaget om ett införande av vårdnadsbidrag. Detta är ingenting annat än en kvinnofälla. Bidraget kommer att uppgå till max 3000 kr per månad. Erfarenheterna från andra länder visar att det är främst kvinnor, inte sällan kvinnor med bristande utbildning och kvinnor som ännu inte etablerat sig på arbetsmarknaden, som utnyttjar bidraget. Detta är bara några exempel på beslut och förslag som högerregeringen Reinfeldt, ivrigt påhejad av de numer nyliberala folkpartisterna, presenterar och som är djupt kvinnofientliga.

Heléne Fritzon (s)

1 kommentar:

Anonym sa...

H Fritzon:
"...och där kvinnorna i Handels fick den i särklass största ökningen av a-kasseavgiften."

Fan vad idiotiskt skrivet!
PÅ VILKET SÄTT ÄR REGERINGEN INBLANDAD I HUR HANDELS BESTÄMMER AVGIFTERNA FÖR SINA MEDLEMMAR???!!!

MITT fackförbund har inte höjt avgiften mer än ett par tior (vilket är ok) - SKA JAG TACKA REGERINGEN FÖR DET MENAR DU???!!

AAARRRRHHH!!! Denna idioti!!


"Högerregeringen har också beslutat att ge arbetsgivare laglig rätt att kräva sjukintyg av sina anställda från första sjukdagen."
(...) "kvinnor med exempelvis återkommande menstruationssmärtor eller graviditetsbesvär med kraftigt illamående som riskerar att drabbas."

Tror f-n att man som arbetsgivare vill ha sjukintyg på om någon är "sjuk"! Hur ska man annars veta om personen i fråga är sjuk på riktigt eller "sjuk" (dvs att man "är hemma och tar igen sig efter helgens bakfylla", "det är något sportevenemang på tv man vill glo på", "det är för fint väder för att jobba(!)", man "är jävligt lat" bara... osv. OBS! Samtliga av dessa exempel är autentiska och hämtade från en enkät som "sjuka" fått anonymt besvara!) Den som påstår att dylika "sjukskrivningar" inte sker (och på vissa arbetsplatser sker i överflöd) ljuger!

Det finns ingen arbetsgivare som tycker det är ok att en arbetstagare är sjukskriven pga menssmärtor!!! Jag lovar. Självfallet knallar man till jobbet trots menssmärtor, eller så får man ta ut en semesterdag eller kompa. Det kan ju banne mig inte vara arbetsgivaren som ska betala för att någon har "menssmärtor"? Hur i helsike tänker man då egentligen?

"Nu senast i raden av kvinnofientliga förslag kan vi tillföra förslaget om ett införande av vårdnadsbidrag."

Vi är många kvinnor och män som väntat läääänge på vårdnadsbidragets införande! Vi är människor som själva vill uppfostra och vårda våra barn - inte dumpa dem på förvaring i upp till tio timmar per dag! Om man nu kan få ett litet bidrag för denna omvårdnad av sitt barn så är det jättefint (även om många ändå väljer att vårda och uppfostra sitt barn även utan bidraget).
Ge fan i att förstöra möjligheten för oss föräldrar att uppfostra och vårda våra barn själva!! Alla vill inte att de ska bli hjärntvättade sossar av ungarna! Vissa vill faktiskt forma och ta del av sina barns utveckling, inte låta en institution göra det!


/För rättvisa, möjligheter och frihet - för alla!