31 maj 2010

Israels attack är ofattbar

I natt attackerade israeliska soldater fredsaktivister på fartyget "Ship to Gaza". Först blev de beskjutna av ett israeliskt militärfartyg och därefter tog sig israeliska soldater ombord och attackerade aktivisterna ombord med knivar och tillhyggen. Enligt uppgifter har 19 personer dödats och ett 60-tal skadats.

Ship to Gaza är en internationellt oberoende bistånsorganisation som hade som mål att transportera förnödenheter till den hårt drabbade befolkningen i Gaza. Många svenska fredsaktivister var med ombord på fartyget.

Det finns inte ord för hur upprörd jag är över det som hänt. Nu måste väl ändå hela världen få upp ögonen för Israels övergrepp. Att attackera ett hjälpfartyg med obeväpnade fredsaktivister. Dessutom sägs det ha hänt på internationellt vatten. Det måste bli slut på staten Israels övergrepp och ständigt brytande mot mänskliga rättigheter.

Solidaritet med Gaza och aktivisterna ombord på Ship to Gaza!

Manifestation på Gustav Adolfs torg i Malmö idag klockan 18.00.

/Frida

1 kommentar:

Edvin, socialdemokrat och socialist sa...

Jag tycker du gör helt rätt i att vara upprörd och fördöma Israel. Däremot är jag inte förvånad över vad de gjort.
Dessutom finns det ju en hel del folk som går på myter om "fredssträvanden" i Afghanistan och Irak. Sannolikt finns svenska vapen hos båda ockupanterna USA och Israel.
Jag tror vidare att Mona Sahlin hycklar om att kalla hem militärattachén från Sveriges ambassad i Israel.
Sionist-apartheid-statens grymheter är knappast en nyhet. Varför har det då inte skett tidigare, under tolv års s-regeringar?
Fortsätt protestera men öppna samtidigt ögonen och inse det som finns bortom mediabevkaningen. Det Ship to Gaza upplevde den här veckan upplever massvis av palestinier varje dag.