06 september 2010

Sveriges nästa statsminister

Idag använde jag min lunch till att cykla ner till Möllevångstorget i Malmö och lyssna på Mona Sahlin som talade där. När jag kom fram hade hon redan börjat men hon trollband mig direkt. Vilken kvinna, vilken karisma, vilken ledare. Mona utstålade styrka och seger, och jag tänkte "vilken bra statminister hon blir".

Mona var tydlig. Hon pratade om sin hjärtefråga jobben. Sysselsättningen har minskat med 100 000 med alliansregeringens politik 0ch 466 000 är arbetslösa. Var fjärde ungdom är arsaknar ett arbete. "Att detta enligt Reinfeldt är en synvilla är höjden av arrogans.". Hon lovade en rivstart och kraftfulla åtgärder mot ungdomsarbetslösheten. Aktivitet ska gälla från första dagen, aktivitetsförbudet ska tas bort, bygg ut yrkesutbildningarna och ta bort arbetsgivaravgiften helt för de som anställer en arbetslös ungdom. En rödgrön regering kommer att ha nolltollerans mot ungdomsarbetslöshet.

Jobbpolitiken är enligt Mona valets största skiljelinje. Sverige måste ha en aktiv jobbpolitik där investeringar i jobben går före skattesänkningar. "Vi kan inte vänta, vi måste inverstera i välfärden, vi måste bygga bort bostadsbristen och vi måste satsa på grön teknik"

Hon pratade om välfärden. Av var och en efter förmåga och till var och en efter behov. Vi måste hjälpas åt att betala för välfärdssamhället. Kostnaderna och riskerna måste delas jämnare genom livet och mellan människor. Välfärden är skattesänkningarnas pris. Vi vill ha ett Sverige där välfärd går före skattesänkningar. "Om ni röstar på socialdemokraterna får vi ett välfärdsparadis och inget skatteparadis."

Sjukförsäkringen finns till för att vi solidariskt ska dela på de ekonomiska bördorna, för när sjukdom slår till är det illa nog. Ingen blir friskare av att bli fattigare. "Om jag blir statsminister kommer stupstocken i sjukförsäkringen omedelbart tas bort."

Mona lovade att stoppa nedskärningarna inom förskolan och barngrupperna ska minska. Alla barn ska ha rätt till 30 timmar/ vecka i förskolan, även föräldraledigas barn. Syskonförturen ska gälla överallt. Förskolan ska ha öppettider som passar arbetsmarknaden.

Det kändes lovande att lyssna på Sveriges nästa statsminister. Hjälp oss att byta regering!

Frida

3 kommentarer:

Anonym sa...

I waѕ a little more than not wаnting to try smoking.

I had to comprοmisе ωіth the terгіblе ѕmell of thе trаԁitіοnal cigarеttеs to keeρ arоund my friendѕ
who агe sequencе ѕmоkеrs mostly.
Noω, I dο not comprоmise, ωhile i have my vеry own ѕet
of perѕоnalizеd and noble Ε-сіgѕ by Eco-frienԁly Smοke.
I lοoκ the neatеst with thеse
specificallу designеd smoking. I uѕe the zero smoking highly flаvοured menthοl
ice Eco-fгіеnԁlу Ѕmoke e-cig.


Look at my blog post: Http://Www.Prnewswire.Com/News-Releases/Green-Smoke-E-Cig-Review--Coupon-In-The-Battle-For-Best-E-Cig-Do-Green-Smoke-E-Cigs-Deliver-A-Real-Punch-Awesomealldaycom-Tests-Green-Smoke-E-Cigs-193843291.Html

Anonym sa...

Вought а green ѕmoke for my brother, mу οωn cο-worker, anԁ my oωn mother.

Ϲan fill this paгticulaг bοx along ωith reasons whу they and my оwn self are really satіsfied and i аlso сontinue to infoгm mу collеagueѕ аbοut thiѕ meгchanԁiѕе.
ΤhankYоu GREENЅМOKE!

Also vіsit my ωеbsite Green smoke Review

Anonym sa...

Τhis іnfo іs priсеlеss.
Hοw can I finԁ out mοrе?


Also visіt my page - V2 Cig Review