27 mars 2007

Helgnöjen

Den här tiden på året är helt galen om man är politiskt aktiv. Bara årsmöten, årsmöten och årsmöten hela tiden.

Helgen som gick sägs det ha varit vår med fågelsång och glassväder. Men i lördags valde jag, Frida, Amela och Åsa istället Malmö arbetarekommuns årsmöte i Kockums Fritids plåtskjul till konferensanläggning. Det var faktiskt inte så illa det heller. Stämningen var bra, debattens vågor gick höga och LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin höll ett eldande tal som till stor del handlade om regeringens försämring av a-kassan.




Vi valde en ny ordförande för sossarna i Malmö också - Christine Axelsson. Ett stort grattis och välkommen från Avantgarde Skåne! Christine kallar sig feminist och vill gärna utveckla partiarbetet så att det blir mer diskussion och lättare att påverka. Det ser vi fram emot. Christine lovade också på stående fot att dyka upp här som gästbloggare, så snart får vi veta mer om hur hon tänker.


På söndagen var det sedan dags för S-kvinnor i Skåne att ha sitt årsmöte i Trelleborg. Vi var där en tapper skara bestående av Frida, Ida, Sara, Amela, Hillevi och undertecknad och jag tror att vi sänkte medelåldern med minst fem år.

Mötet i sig var väldigt trevligt. Alla var glada över att se oss. Heléne Fritzon, som är ordförande i Socialdemokraterna i Skåne, höll ett intressant föredrag om den utredning om våld mot kvinnor som hon gjorde på uppdrag av den förra regeringen. Heléne berättade skrämmande fakta som att 100 000 - 190 000 barn har bevittnat våld i familjen enligt en uppskattning som Rädda Barnen har gjort. Här sitter Heléne bland avantgardisterna och rotar i sin handväska :-)

Årsmötet bekräftade enhälligt distriktsstyrelsens nominering av Veronica Palm till S-kvinnors ordförande och (trumpetfanfar) vi fick också med alla på att nominera Hillevi till ledamot i förbundsstyrelsen. Frida gjorde en fin insats i talarstolen.

Dessutom fick vi med alla våra nominerade som ombud eller suppleanter till förbundsmötet i juni. Jag blev vald till ett av sex ordinarie ombud och blev jublande fantastiskt glad och stolt över det fina förtroendet. Frida och Elin blev båda suppleanter. Det känns ju lumpet att hoppas att några av de andra faller ifrån så att F och E får åka med, men jag kan inte låta bli att göra det litegrann ändå...

Julia



Inga kommentarer: