04 augusti 2010

Björklund och populismen

Jag kan inte låta bli att kommentera FP:s senaste populistiska uttalande om att det bör bli enklare att förbjuda kvinnor att ha heltäckande slöja i skolan som elever eller lärare. Kvinnor i burka är inte ett hot mot vårt öppna samhälle. Varför bestraffa dem som vi ofta anser är offer för förtryck? Förtrycka de förtryckta, är det så vi skapar ett tillåtande och öppet samhälle?

Problemet är inte att det finns för många kvinnor med slöja ute i arbetslivet, problemet är snarare att det finns för få kvinnor med slöja i arbetslivet. Och jag kan alla argumenten; att inom vården finns det hygieniska aspekter på en burka och i skolan måste man kunna identifiera sig bla bla bla. Men, med lite god vilja från båda sidor hade den typen av problem lätt kunnat överbryggas. Vill man lösa konflikter så går det, vill man däremot spä på konflikter kan man som Björklund peka ut en marginaliserad grupp som ett stort samhällsproblem.

Kriminalisera Björklund istället.

/Jorun

2 kommentarer:

Edvin, socialdemokrat och socialist sa...

Malmös riksdagsgrupps (s) sämsta ledamot, Luciano "opportunisten" Astudillo, skrev för ett bra tag sedan det här:

Därför kan moderaternas "svensk-kontrakt" vara bra
http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/26/darfor-kan-moderaternas-svensk-kontrakt-vara-bra

antingen är han dum i huvudet och förstår inte att Moderaterna flirtar med Sverigedemokrateriska väljare/politiker eller så är han smutsigt opportunistisk.
Frågan är vad som är värst. Jag tror itne att han är korkad.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.