29 augusti 2010

Mer i plånboken blev minus

Alliansregeringen gick 2006 till val på att alla som jobbar skulle få minst 1000 kronor mer i månaden efter skattesänkningarna. Reinfeldt sade att jobbavdraget skulle gynna låg- och medelinkomsttagare och speciellt kvinnor med låga löner. Vad han höll tyst om var vad hushållen skulle drabbas av för kostnader.

Det första regeringen gjorde när de tillträdde var att chockhöja a-kassan med 500%, samt ta bort möjligheten att dra fack- och akasseavgiften i skattedeklarationen. Alla som hade bil fick betala mer 32% mer i trafikföräkring, vilket innebar i snitt 700 kronor per bilförsäkring. Fastighetsskatten ökade för 60% av småhusägarna med i genomsnitt 32%. Månadskorten för kollektivtrafiken blev dyrare, liksom mediciner, läkarbesök, elpriserna och bensinen.

Socialdemokraterna har lovat att om vi vinner valet så kommer vi att återställa a-kassan, slopa avdraget för hushållsnära tjänster, införa en mer rättvis fastighetsskatt, sänka taxorna i kolletivtrafiken, ta bort straffbeskattningen av pensionärer och skapa en rättvis trafikförsäkring. Socialdemokraterna vill dessutom satsa på välfärden istället för skattesänkningar.

Sverige behöver en ny regering - rösta på Socialdemokraterna den 19 september!

Frida Trollmyr

Inga kommentarer: