13 augusti 2010

Byt regering för kunskap åt alla

När jag häromdagen satt och diskuterade politik med en vännina och när jag berättade om den svåra situationen som uppstått inom vuxenutbildningen så utbrast hon "Varför skrivs det inte massa om detta i tidningarna?". Det beror naturligvis på att majoriteten av Sveriges tidningar är borgerliga och hellre skriver dåligt om Mona Sahlin än om vad höger alliansens politik faktiskt får för konsekvenser lokalt.

Inom vuxenutbildningen så har det skett drastiska förändringar sedan höger alliansen tog regeringsmakten. Ett av de första besluten som de tog var att avskaffa kunskapslyftet. De öronmärkta pengarna som kommunerna får av staten till vuxenutbildning försvann. Sammanlagt har det under mandatperioden inneburit 139,9 miljoner mindre till vuxenutbildningen i Malmö.

Vi socialdemokrater i utbildningsnämnden har försökt att minska konsekvenserna av den här utbildningsfientliga poltiken genom att vända på kronorna och skjuta till kommunalamedel för att slippa skära ner så kraftigt i en lågkonjuktur när många människor är beroende av utbildning för att få nya jobb. Ändå har regeringens politik inneburit att Malmös platser inom vuxenutbildningen i stort sett har halverats från 2006 till 2010.

Sverige behöver en ny regering! Rösta rödgrönt den 19 september!

Frida

Inga kommentarer: